Kismama Vagyok - DAVID Gerincklinika

Kismama hátfájás. Kiemelt ajánlatok

Tartalom

  Frissítve: Forrás: babaszoba. Következzen néhány tipp, melyekkel enyhíteni lehet a kellemetlenségeket! Ahogy a magzat növekszik, úgy változik meg a terhes kismama testének "középpontja", vagyis máshogy őrizzük meg az egyensúlyunkat, mint korábban.

  Hogy az eséseket nemes egyszerűséggel, az előredőlést megelőzzük, hajlamosak lehetünk enyhén hátradőlni, ami nagyon megterhelheti a hát alsó részének izmait.

  a nők ízület hátának betegségei

  Húzzuk ki magunkat, a vállunkat eresszük le, és a térdeink is legyenek lazák. Álláskor legyünk kis terpeszben, és ha hosszabb ideig kell állnunk pl. Így kerülheted el a hátfájást!

  Frissítve: Forrás: babaszoba. Ráadásul az is hatással lehet a fájdalmakra, hogy a magzat hogyan helyezkedik el. Ez függ többek között attól is, hogy korábban voltak-e a hátunkat érintő panaszaink.

  Viselj megfelelő cipőt! Nagyanyáink fűzős "kismamacipője" lehet, hogy nem kismama hátfájás a legesztétikusabb, de a praktikusságához nem fért kétség. Viseljünk alacsony sarkú de nem teljesen lapos cipőt, mely megtámasztja a lábat!

  váll gyógytorna

  A tűsarkút lehetőleg kerüljük, mert könnyen elveszíthetjük benne az egyensúlyunkat! Emelj vigyázva! Ha fel kell emelnünk valamit, guggoljunk le, és úgy emeljük meg a tárgyat, így ugyanis a láb, kismama hátfájás pedig a hát izmait használjuk.

  az ízületek gyulladása és duzzanata miatt

  Aludj az oldaladon! A terhesség idején a legkényelmesebb alvási póz, ha az oldalunkon fekszünk és a térdeinket behajlítjuk. Akár egy nagyobb párnát is tehetünk a térdeink közé, a hasunk alá vagy a hátunk mögé.

  a lábak ízületeinek gyulladása tünetei és kezelése

  Mozogj rendszeresen! A rendszeres, kíméletes mozgás segít megőrizni a hát egészségét, és a hátfájás ellen is hatásos lehet. Érdemes naponta sétálni, vagy speciális terhestornát, -jógát végezni!

  kattintson a térdízületre