Craniosacralis terápia - a gyógyító érintés - Kaponya Éva

Koponyás kezelés

koponyás kezelés chondroitin glucosamine maximális vélemények

De hogy az érintés gyógyításra is alkalmas, ezt bizonyítja a craniosacralis terápia. Elnevezése a koponya cranium és a keresztcsont sacrum latin neveiből ered, ugyanis ezen szervek alkotják a craniosacralis ejtsd. A rendszer további részei: az agyat és a gerincvelőt beborító, azt védő kötőszöveti hártyás rendszer, és az abban termelődő, keringő agyi-gerincvelői folyadék liquormelynek kitapintható ritmusa van, épp úgy, mint a szívverésnek, vagy a légzésnek.

Ezért ez a szervezet harmadik nagy ritmusát képezi.

koponyás kezelés meleg térd artrózisával

Jelentőségét mutatja, hogy ebben a környezetben fejlődik a központi idegrendszer, mely minden szervvel összeköttetésben áll, és működésükre hatással van. Ahhoz, hogy testünk harmonikusan működhessen, az szükséges, hogy az agyi-gerincvelői folyadék akadálytalanul áramolhasson a rendszerben. Abban a pillanatban azonban, amint a szervezetet valamilyen fizikai, vagy lelki trauma éri legyen az pl.

koponyás kezelés hogyan lehet kezelni az ízületi betegség piruláit

Ezek - koponyás kezelés között- rossz testtartáshoz, tartós izomfeszüléshez, a koponyacsontok és a keresztcsont apró elmozdulásaihoz, valamint szöveti elváltozásokhoz is vezethetnek. Ezek a tényezők mind a folyadék szabad áramlását gátolják, ami hosszú távon akár krónikus betegségek kialakulásához is vezethet, hiszen a szervezet tárolja ezeket a blokkokat, akár évtizedeken keresztül is.

A terapeuta nagyon finom, szinte észrevétlen, apró mozdulatokkal korrigálja a kóros koponya-és keresztcsonti mikromozgásokat, elhárítja a kötőszövetek szabad mozgásának, és az agyi-gerincvelői folyadék áramlásának akadályait, hatást gyakorolva ezzel a test egészére. Így a szervezet öngyógyító rendszere ismét képessé válik a hatékony működésre, ez pedig általános közérzetjavuláshoz, gyógyuláshoz vezethet.

Koponya-keresztcsonti Stressz Oldás - Masszőrguru

Hogyan is lehetséges ez? Hiszen azt tanultuk és a mai napig is így oktatják egyes egyetemekenhogy a koponya fejlődése kisgyermekkorban befejeződik, és koponyás kezelés koponya csontjai szilárdan egyesülnek, összecsontosodnak. Ez az elméletet ingatták meg alapjaiban azok a kutatások, melyeket már az as években folytattak Amerikában, s melynek gyökerei egészen az as évek közepéig, A. Still, az osteopathia, valamint W. Sutherland, a cranialis osteopathia atyjának munkásságáig nyúlnak vissza.

Az azt egyszerű kérdést tették fel, hogy ha a koponya csontjai egyesülnek, akkor miért maradnak mégis fenn a koponyavarratok, és miért van az, hogy a régészeti koponyás kezelés során előkerült koponyák mindig a varratok mentén esnek szét?

Az agysérülések előfordulása

Erre szolgált a későbbi évtizedekben tudományos magyarázattal koponyás kezelés dr. John Upledger amerikai osteopatha orvos által felállított kutatócsoport. A Michigani Koponyás kezelés Egyetemen orvosokból, anatómusokból, biomérnökökből létrehozott csoport ig tartó kutatásaival bebizonyította, hogy a koponya csontjai térdízületek duzzanata artrózissal varratok nem tartalmaznak elcsontosodott szöveteket, közöttük nincs fix összeköttetés, hanem életünk során állandó mikromozgásban vannak!

Ezért finoman elmozdíthatóak, és a csontokon belüli hártyarendszer, valamint a benne lévő folyadék is mozgatható. Ezen kutatási eredmények hatására ezt az újonnan felfedezett élettani rendszert dr. John Upledger craniosacralis rendszernek nevezte el, majd kidolgozta a rendszer működésének harmonizálására szolgáló terápiás módszerét, melynek a craniosacralis terápia nevet adta.

Módszerét azóta a világ számos országában használják, tanítják, és van ahol már a társadalombiztosítás is támogatja a kezeléseket.

Craniosacralis terápia - a gyógyító érintés - Kaponya Éva

Nálunk ben kezdődtek meg az első terapeutaképzések. A képzés elvégzését igazoló bizonyítványaimat ittill. Ezzel szemben ellenjavallatként kontraindikáció csupán azok az esetek szerepelnek, melyek esetében az intracranialis koponyaűri nyomás változása veszélyes lehet pl.

Az akut állapotok után viszont kiegészítő kezelésként hatásosan alkalmazható a craniosacralis terápia! A kezelés kb. Koponyás kezelés páciens felöltözve fekszik a kezelőágyon. Eközben a terapeuta külső szemlélő számára szinte nem is látható, gyöngéd, de határozott és mélyreható mozdulatokkal megvizsgálja a craniosacralis rendszer működését, és koponyás kezelés finom mozdulatokkal oldja a rendszerben jelenlévő blokkokat, korrigálja a kóros koponyacsonti mikromozgásokat.

Agyrázkódás: tünetek és kezelés

Ezzel hatást gyakorol a csont-és izomrendszerre, az idegrendszerre, a szív-és érrendszerre, az immunrendszerre, a különböző szervekre, a kötőszövetekre, a testnedvekre és a test energiarendszerére is. A kezelés egyáltalán nem fájdalmas sokan el is alszanak közbeninkább egy mélyen ellazult, relaxált állapotot eredményez, ami akár többórás pihentető alvással is felér.

Az érintés súlya, mellyel a terapeuta a testhez ér, alig ötgrammnyi. A terápia tehát rendkívül finom, nem beavatkozó, nem manipuláló jellegű.

Modern Masszázstechnikák 70/628-08-08

Mivel testünk koponyás kezelés, pontosan tudja, hogyan gyógyítsa meg önmagát. A terapeuta feladata, hogy elősegítse ezeket az öngyógyító folyamatokat. Attól függően, hogy egy probléma milyen súlyos, vagy milyen régóta áll fenn, a szükséges kezelések száma egyénenként változhat.

Van úgy, hogy akár már egy kezelés is azonnali eredményt hozhat, de általában kezelés során már megmutatkoznak a jótékony hatások, hiszen a finom érintések ellenére a szervezetben nagyon intenzív, erőteljes folyamatok zajlanak.

A kezelések után néha gyógyreakciókra lehet számítani különböző testi reakciók, érzetek, tapasztalások formájában, melyek azt jelzik, hogy az öngyógyító folyamatok beindultak.

A terápia nagy előnye, hogy különösen gyengéd gyógymód, ezért életkortól függetlenül bárkinél alkalmazható, akut fájdalom esetén is.

Az agyrázkódás tünetei

Biztonsággal kezelhetőek vele idősek, kismamák, csecsemők, újszülöttek is. Az anyaméhben magzatvíz veszi körül a magzatot, születéskor hirtelen megszűnik ennek nyomása, és ez a változás is okozhatja a koponyacsontok elmozdulását, ami koponyás kezelés zavarokhoz vezethet. Koponyás kezelés súlyos traumaként élheti meg a csecsemő azt, ha a császármetszés során túl hirtelen emelik mi a méhből, vagy a fejét nem fogják helyesen szülés közben.

Ezeknek a szülési traumáknak a feldolgozása az édesanyáknál is nagyon fontos lenne!

Ha már egészen kicsi koponyás kezelés elkezdenénk a terápiát, sokkal kevesebb lenne azon gyermekek száma, akik a későbbiekben viselkedészavarokkal, vagy egyéb problémával kényszerülnének élni.

Ajánlom nem csak betegeknek, hanem egészségeseknek is, hiszen fontos szerepet játszik a megelőzésben. Csökkenti a felgyülemlett stresszt, fokozza a betegségekkel szembeni ellenálló képességet, erősíti az immunrendszert, segíti a jó alvást, általános jó közérzetet biztosít, és hozzájárul a testi-lelki harmónia eléréséhez. Szkeptikusoknak is jó szívvel ajánlom, hiszen a koponyás kezelés teljes koponyás kezelés tudományosan megalapozott módszer.

koponyás kezelés perifériás ízületi osteoarthritis kezelés

Ezért ahhoz, hogy a kezelések eredményre vezessenek, nem szükséges hinni benne, mivel a nélkül is hatásos! Kiváló példa erre a csecsemők vagy az állatok kezelése.

A kezelés az esetek nagy részében látványos, gyors eredményt hoz. Időpont egyeztetéssel és kérdéseivel kapcsolatban keressen bizalommal!