Porcleválás és térdműtét - Térdízület vérzése

Térdízület vérzése

Tartalom

  Árki Ildikó Az olyan képalkotó vizsgálatokkal, amilyen a röntgen, a mágneses rezonancia vizsgálat MR vagy a computertomográfia CT megállapíthatók, hogy a térd mely része sérült.

  térdízület vérzése

  Tapasztalt szakorvosok a térd fizikális vizsgálatával, speciális tesztekkel, klinikai vizsgálatokkal néhány percen belül meg tudják állapítani a diagnózist. A térd mozgatásával járó vizsgálatok természetesen csakis abban az esetben kivitelezhetők, ha nem okoznak fájdalmat a betegnek, illetve, ha nem áll fenn olyan sérülés gyanúja, amely a térd mozgatását kizárja. A kombinált térdízület vérzése pontos diagnosztizálásához sem elegendő önmagában ez az egyszerű vizsgálat.

  térdízület vérzése

  Hirdetés Térdízületi vérömleny esetén az ízületi folyadék megcsapolására punkció van szükség több okból: A folyadék leszívásával, a szövetekre nehezedő nyomás és azzal együtt a fájdalom is csökken.

  A vérömleny belső vérzésre utal, például a keresztszalag vérzéssel járó sérülésére.

  térdízület vérzése

  Ha a folyadékmintában zsír mutatható ki, az csontsérülésre utal. Ha a klinikai vizsgálatok eredményei alapján felmerül valamilyen súlyos térdsérülés gyanúja, további vizsgálatok szükségesek. A mágneses rezonanciás képalkotó vizsgálat MRI az esetleges szalag- és porcsérülések kimutatását szolgálja.

  térdízület vérzése

  Ha operációt igénylő térdsérülésről lehet szó, térdízület vérzése gyakran alkalmazott diagnosztikai módszer a térdtükrözés artroszkópiamelynek nagy előnye, hogy bizonyos körülmények között a vizsgálat során nemcsak a diagnózis felállítására, hanem egyben a kezelésre is lehetőség nyílik. A térdsérülések fajtái és kezelésük A legtöbb térdsérülés hobbisportolás közben alakul ki.

  térdízület vérzése

  Leggyakrabban a szalagok és a meniscusok érintettek. A térdsérülések megértéséhez ismernünk kell a térdízület felépítését.

  térdízület vérzése

  Az ízület a következő részekből áll: a combcsont ízülete, a lábszárcsont ízülete és a térdkalács patellamely a combcsont vályulatában helyezkedik el.